Meggyes pite
eredeti recept epres pite
Hozzavalok 4-6 szemely reszere:
Én meggybefőttet használtam.
-eperbefőtt 45 dkg
-befőttlé 8 ev.kanál
-tojássargája 3 db
-vaj 10 dkg
-liszt 20 dkg
-kristalycukor 10 dkg
-citrom héja es leve . db
-vaniliarud 1 db
-só 1 káveskanál
Elkeszitési idő: 40 perc
Elkészités:
Műanyag keverőtálban elmorzsoljuk a lisztet a vajjal, majd hozzaadjuk a tojások sárgáját, a kristálycukrot, a
sot es a vaniliarud kikapart belsejet. Miutan formazhatóra osszeallt a tesztank, lefedve a hűtőbe tesszuk.
10 perc elteltevel kivesszuk a hűtőből es kerek sut.formaba toltjuk, kezzel belesimitjuk, ugyelve az
egyenletes tésztavastagságra.
Az epreket félbe vágjuk, majd a befőttlet összeforraljuk a vaniliarud kikapart belsejevel, valamint a citromhej
sárga szinenek a reszelekevel es a citrom levével. A felbe vagott eprekkel korberakjuk a tesztat, majd
meglocsoljuk a vanilias, cukros befőttlevel. A teszta kozepebe nyomjuk a megmaradt, kikapart vaniliarudat, es
180 ‹C-os sütőben, legkevereses funkcion, kozeps. sut.szinten 30 percig sütjük.
Tipp: az eperbefőttet helyettesithetjuk mas befőttekkel is, peldaul őszibarackbefőttel v. meggybefőttel.
Saját termésű megyy ,ebből az igazi, frissen szedtem a fáról.