Citrom szelet
30 dkg lisztet, 1 egész tojást, 5 dkg zsírt (vagy 6 dkg margarint), 1 csomag vaníliás cukrot, 3 evőkanál kristálycukrot, 0,5 dkg szalalkálit tejjel összegyúrunk, hogy bejglitésztához hasonló állagú legyen. Majd 3 részre osztjuk, kinyújtjuk késhegynyi vastagságúra.
Világosra sütjük sütőlemezen (vagy a tepsi alján). Az utolsó lapot meghintjük porcukorral.
A krémhez 5 dl tejben 4 evőkanál lisztet és 4 evőkanál cukrot simára keverjük, sűrű péppé főzzük. 12 dkg porcukrot és 12 dkg vajat habosra keverünk, és a kihűlt péphez hozzákeverjük. 1 citrom héjával és levével ízesítjük.
Fél liter tejjel 1 csomag vaníliás pudingot megfőzzük, a krémhez keverjük.
A lapokat megkenjük. (Ha megkentem a lapokat, én teszek a tetejére 1 tepsit + 1-2 kg súlyt, és másnap szelhető!)
Jó étvágyat!