Mézeskalács, ahogyan Én készítem
Hozzávalók:
-80 dkg liszt
-4 dl porcukor
-2 kávéskanál szódabikarbóna
-3 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
-10 dkg margarin
-2-3 tojás
-3 dl méz olvasztva
-csipet só
Elkészítése: összekeverjük a lisztet, porcukrot, szódabikarbónát, fűszerkeveréket, majd hozzáadjuk a margarint elmorzsoljuk, beleöntjük az olvasztott mézet és a tojásokat, nagyon alaposan összedolgozzuk az egészet.
Ha túl lágy a tészta adjunk hozzá még lisztet nyugodtan.
Sok liszttel szórjuk meg a nyújtótáblát és 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Kiszaggatjuk a formákat, tepsibe rakjuk (szilikon sütőlapra helyezve) és közepesen forró sütőben barnulásig sütjük, gyorsan sül, úgyhogy két tepsivel dolgozzunk és váltogassuk őket 4-5 tepsivel sül belőle. Ha diót és mandulát akarunk rá rakni még sütés előtt kenjük meg cukrozott tojásfehérjével és nyomkodjuk bele a magvakat, cukordarát stb.
Hetek múlva is fogyasztható! Dobozba v. nylon tasakba rakjuk.
Jó étvágyat és kellemes ünnepeket kívánok!