Andi77 tuti tárkonyha

Kipróbált, ismert, könnyen elkészíthető finomságok receptjeit gyüjtöttem össze

Tarhonyás hús burgonyával

tar.jpg

elkészítés
  1. A húst megmossuk, kisebb kockákra vágjuk és a vöröshagymát is.
  2. Egy megfelelő méretű edénybe betesszük az olajat és a vöröshagymát, megdinszteljük.
  3. Ha jó a hagyma, betesszük a húst, és azt is fehéredésig kevergetve pirítjuk, majd meghintjük a pirospaprikával és felöntjük kevés vízzel. Ekkor beletesszük a paprikát, paradicsomot és megfűszerezzük. Fedőt rá, és kb. 1 órát pároljuk, főzzük, ha szükséges vizet öntünk rá. (Tulajdonképpen pörköltet csinálunk!)
  4. Ha már közeledik az 1 óra letelte, egy jó nagy edényben kb. 5-6 ek olajat felforrósítunk, és beleöntjük a tarhonyát. Nagy lángon kevergetve szép barnára pirítjuk és kb. 0,5 l vízzel felengedjük, mad ízesítjük (ételízesítő vagy só). Fedő alatt főzzük, de gyakran megkeverjük. Kb. 10-15 perc  múlva a tarhonyára öntjük a már viszonylag jól megpuhult húst, aminek azért még legyen szaftja.
  5. Innentől kezdve gyakran ránézünk, megkeverjük, ha szükséges vizet pótolunk és sózzuk. Ha figyelmesek vagyunk  nem ég le. Kb. 20 perc kell a közös párolódáshoz, de a hústól is függ. Amikor már késznek érezzük, a feleslegesnek ítélt folyadékot elfőzzük.

Jó étvágyat!

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 37
Tegnapi: 309
Heti: 1 547
Havi: 4 921
Össz.: 1 622 553

Látogatottság növelés
Oldal: Tarhonyás hús, burgonyával
Andi77 tuti tárkonyha - © 2008 - 2024 - andi-tutireceptek.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »