Andi77 tuti tárkonyha
Kipróbált, ismert, könnyen elkészíthető finomságok receptjeit gyüjtöttem össze
Tarhonyás hús burgonyával
elkészítés
- A húst megmossuk, kisebb kockákra vágjuk és a vöröshagymát is.
- Egy megfelelő méretű edénybe betesszük az olajat és a vöröshagymát, megdinszteljük.
- Ha jó a hagyma, betesszük a húst, és azt is fehéredésig kevergetve pirítjuk, majd meghintjük a pirospaprikával és felöntjük kevés vízzel. Ekkor beletesszük a paprikát, paradicsomot és megfűszerezzük. Fedőt rá, és kb. 1 órát pároljuk, főzzük, ha szükséges vizet öntünk rá. (Tulajdonképpen pörköltet csinálunk!)
- Ha már közeledik az 1 óra letelte, egy jó nagy edényben kb. 5-6 ek olajat felforrósítunk, és beleöntjük a tarhonyát. Nagy lángon kevergetve szép barnára pirítjuk és kb. 0,5 l vízzel felengedjük, mad ízesítjük (ételízesítő vagy só). Fedő alatt főzzük, de gyakran megkeverjük. Kb. 10-15 perc múlva a tarhonyára öntjük a már viszonylag jól megpuhult húst, aminek azért még legyen szaftja.
- Innentől kezdve gyakran ránézünk, megkeverjük, ha szükséges vizet pótolunk és sózzuk. Ha figyelmesek vagyunk nem ég le. Kb. 20 perc kell a közös párolódáshoz, de a hústól is függ. Amikor már késznek érezzük, a feleslegesnek ítélt folyadékot elfőzzük.
Jó étvágyat!
Weblap látogatottság számláló:
Mai: 37
Tegnapi: 309
Heti: 1 547
Havi: 4 921
Össz.: 1 622 553
Látogatottság növelés