Meggyes krémes
Hozzávalók:
25 dkg vajat, 25 dkg cukorral habosra keverünk,
6 tojást, 35 dkg lisztet, 1 csomag sütőport adunk hozzá, simára keverjük.
Elkészítés:
Felét egy nagy méretű tepsibe kenjük, a másik felébe 2 evőkanál kakaót keverünk, majd a sárga tésztára kenjük.
A tetejére 1-1, 5 (nagy) üveg meggyet szórunk és megsütjük. 1, 5 vaníliás pudingot megfőzünk, kevergetve hűtjük, majd 25 dkg vajjal habosra keverjük.
A krémet a kihűlt sütemény tetejére simítjuk, ha megdermedt, csokimázzal, csokireszelékkel vagy szitált kakaóval díszítjük.
tipp: Én két pudingport használok fel és kevesebb vajat rakok bele. A meggylevet a krémbe is lehet tenni, hogy megízesítse és színesebb legyen a süti.