Andi77 tuti tárkonyha

Kipróbált, ismert, könnyen elkészíthető finomságok receptjeit gyüjtöttem össze


Epres-pudingos szelet

epres.jpg

kll.jpg



  • A díszítéshez

    eper
    zselatin a tetejére

  • A krémhez

    10 dkg vaj vagy sütőmargarin
    cukor vagy édesítőpor
    5 dl tej
    1 cs eper ízű pudingpor

  • sütőpapír

  • csipet só
    5 púpos ek teljes kiőrlésű liszt
    5 ek cukor
    5 tojás

Elkészítés

A tésztához válasszuk szét a tojásokat. A fehérjékből csipet sóval verjünk habot. A tojások sárgáját a cukorral keverjük sima krémmé. Ehhez adjuk a teljes kiőrlésű lisztet. Végül a habot keverjük a tésztához óvatos mozdulatokkal. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük, (tűpróbáig), 15 perc kb. Amikor készen van, még melegen távolítsuk el a sütőpapírt.

A pudinghoz 1 dl tejben keverjük el a pudingport. A többi tejet forraljuk fel valamelyik édesítővel, (1 ek cukor, 1 fél csipet édesítőporral helyettesíthető), majd sűrítsük be a pudingos tejjel. A végén még forrón keverjük el benne a vajat vagy sütőmargarint is. Ettől lágyabb, és krémesebb lesz a krém. A kihűlt pudingos krémet kenjük rá a tésztára. A pudingra halmozzuk rá szép sorjában a szeletekre vágott epret, amit zselatinnal borítsunk be. Tegyük hűtőbe, és hagyjuk hogy teljesen összeálljon a krém. Tálaláskor vágjuk le szépen a sütemény széleit, hogy aztán szép, egyforma kockákra tudjuk szeletelni.

gyermekkel is készíthető.


Jó étvágyat!





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 176
Tegnapi: 233
Heti: 409
Havi: 4 310
Össz.: 1 577 129

Látogatottság növelés
Oldal: Epres-pudingos szelet
Andi77 tuti tárkonyha - © 2008 - 2024 - andi-tutireceptek.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »