Mandulás kekszes, sütés nélkül
Hozzávalók: 50dkg háztartási keksz (fele darálva, fele darabolva), 2dl víz, 25 dkg porcukor, 5 dkg keserű kakaópor, 25 dkg Rama sütőmargarin, 0,3-0,5 dl rum
A vizet egy lábasba öntjük, a porcukrot, a kakaót, és a margarint hozzáadjuk, kevergetve 5-6 percig főzzük. A tűzről lehúzzuk, a rummal ízesítjük, a kétféle kekszet belekeverjük. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, megszorjuk madulaforgáccsal és a kekszes masszát elsimítjuk benne.
Amikor kihült, 2-3 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. Tálaláskor vágódeszkára borítjuk, a folpackot lehúzzuk róla, és a keksztekercset kisujjnyi vastagon fölszeleteljük.
Sok kijön belőle, nagyon laktatós és finom!
Jó étvágyat!