Epres túrós szelet
Hozzávalók:
A piskótához: 4 db tojás
8 evő kanál cukor
8 evő kanál liszt
4 evő kanál víz
1 sütőpor
A krémhez: 50 dkg krémes tehéntúró
1 egész citrom reszelt héja
2 evő kanál vaníliás cukor
2,5 dl tejszín
1 zacskó Dr. Oetker zselatin fix
A tetejére: 50 dkg eper szeletekre vágva
2 csomag piros Dr. Oetker Expressz torta zselé
Elkészítés:
Az egész tojásokat egyenként felütöm, kettéválasztom.
Habosra keverem a cukorral, a tojások sárgáját.
Felverem a tojások fehérjét is.
Beleszitálom a lisztet és a sütőport is hozzáadom,
óvatosan összekeverem, nehogy összetörjön
a tojásos hab. Előmelegített sütőben lég keverésen
175 fokon 25 percet sütöttem.
Amíg hűlt a piskóta elkészítettem a krémet.
A túrót kikevertem a vaníliás cukorral
és a citrom reszelt héjával.
A tejszínt felvertem és amikor már majdnem kemény
volt akkor hozzáöntöttem a zselatin fixet,
majd még tovább vertem 1 percet.
A túrós krémet és a tejszínt összekevertem és a
már kihűlt piskóta tetejére simítottam.
Gyorsan kellett dolgozni, mert nagyon
hamar szilárdul a krém.
A szeletekre vágott eperrel kiraktam
a sütemény tetejét.
A csomagoláson feltüntetett utasítás szerint elkészítettem
a tortazselét és a tetejére öntöttem.
Szeretem ezt a fajta zselét, mert nem kell főzni,
hamar elkészül.
A süteményt 2 órára hűtőbe tettem és vizes késsel
kockákra szeleteltem.