Bögrés mákos
Hozzávalók (4 személyre):
1 csomag sütőpor, 2 bögre (2,5 dl) finomliszt, 1 bögre (2,5 dl) olaj, 1 bögre (2,5 dl) tej, 1 csomag vaniliás cukor, 1 bögre (2,5 dl) cukor, 2 db tojás, 1 bögre (2,5 dl) mák (darálatlanul lemérve)
Elkészítése:
1. Egy nagy tálban összekeverjük a cukrot és a tojásokat. Fokozatosan hozzáadjuk az olajat, a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, majd alaposan összedolgozzuk a masszát.
2. A tésztához adjuk a ledarált mákot, majd újra alaposan elkeverjük. Egy tepsit kikenünk olajjal, lisztezzük vagy zsemlemorzsával szórjuk meg, majd beleöntjük a tésztamasszát.
3. Elômelegített sütőben 180 °C-on sütjük kb. 15 percig (a piskótatésztához hasonlóan).
Elkészítési idő: 20 perc
A tésztát kettévágjuk és megkenjük a következő krémmel:
Vajas krém:
25 dkg margarint 25 dkg porcukorral habosra keverünk.