Andi77 tuti tárkonyha

Kipróbált, ismert, könnyen elkészíthető finomságok receptjeit gyüjtöttem össze

Diós-mákos pozsonyi kifli (déditől)

pozsonyi.jpg

 Hozzávalók: 1+1 dl tej,1 kk.cukor,20 g élesztő,500 g finomliszt,250 g margarin,1 tojássárgája,só,1 citrom reszelt héja,1 dl tejföl,50 g puha mazsola,100 g cukor,100 g darált dió,100 g darált mák,1/4 kk.őrölt fahéj,1/4 kk.őrölt szegfűszeg,1 tojássárgája a kenéshez,1 kk.olaj.

1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt,felfuttatjuk.A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal,hozzáadjuk a t.sárgáját,1 cs.sót,a reszelt citromhéjat,az élesztős tejet és a tejfölt,és összegyúrjuk.4 cipóra osztjuk,letakarjuk,fél órát kelesztjük.

A töltelékhez a mazsolát forró vízzel leöblítjük,szárazra töröljük.1 dl tejet felforralunk a cukorral,fele-fele arányban leforrázuk vele a diót és a mákot.A diót összekeverjük a fahéjjal és a mazsola felével,a mákot pedig a szegfűszeggel és a maradék mazsolával.

A cipókat korong alakú lapokra nyújtjuk,átlósan 8 háromszögre vágjuk,és arányosan elosztjuk rajtuk a diós-mákos tölteléket.Kifliformára felsodorjuk őket,távol egymástól sütőpapírral bélelt tepsikre rakosgatjuk,tetejüket megkenjük az olajjal elkevert tojássárgájával.30 percig kelni hagyjuk,kisütjük.

Végül mikor már kihült megszórjuk porcukorral.

Jó étvágyat!





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 347
Tegnapi: 236
Heti: 1 647
Havi: 4 960
Össz.: 1 005 146

Látogatottság növelés
Oldal: Pozsonyi kifli
Andi77 tuti tárkonyha - © 2008 - 2017 - andi-tutireceptek.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: lekváros bukta andi konyhája - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »