Finom süti
|
Hozzávalók: |
A tésztához: 10 dkg porcukor, 1 tojás, 4 dkg margarin, 2 evőkanál méz (olvasztott), 2 evőkanál tej, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 25 dkg liszt. A piskótatekercsekhez: 8 tojás, 16 dkg cukor, 16 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, lekvár. A krémhez: 20 dkg margarin, 1 csomag vaníliaízű pudingpor, 15 dkg porcukor. A tetejére: porcukor vagy csokoládémáz. |
Elkészítés: |
A tésztához a porcukrot a tojással elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, a kissé megolvasztott margarint és a mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól összegyúrjuk, majd két részre osztva 2 lapot sütünk belőle.
A piskótatekercsekhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a fehérje keményre felvert habját. A masszát kettévesszük, és külön-külön 180°C-on megsütjük a két lapot. Mindkét piskótát lekvárral megkenjük, feltekerjük és kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk. A krémhez a pudingport 3 dl vízzel felfőzzük, majd langyosra hűtjük. Ezután kisebb adagokban a cukorral habosra kevert margarinhoz keverjük. Az egyik mézes lapot megkenjük a vaníliakrém felével, majd rárakjuk a felszeletelt piskótatekercseket (vízszintesen elfektetve). Erre ismét vaníliás krém kerül (a másik fele), végül befedjük a másik mézes lappal. Tetejére porcukrot szórunk vagy csokoládémázat tehetünk. |
Jó étvágyat! |
|