Grízes ribizlis |
Hozzávalók: |
Tészta: 4 tojás, 4 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál tej, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor. Krém: 6 dl tej, 10 dkg búzadara, 5-6 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 50 dkg ribizli, 15 dkg margarin. Máz: 20 dkg porcukor, 3 evőkanál citromlé, 2 evőkanál málnaszörp, 2 evőkanál olvasztott margarin. |
Elkészítés: |
A tojást a cukorral habosra keverjük, óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet, az olajat és a tejet. A nagy gáztepsiben 180°C-on kb. 10 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, hosszában kettévágjuk. A krémhez a búzadarából és a tejből grízt főzünk, majd belekeverjük a cukorral és vaníliás cukorral habosra kevert margarint. Az alsó lapra rákenjük a krém felét, egyenletesen ráterítjük a ribizlit, majd rá a krém másik fele és rá a lap. A mázhoz a 20 dkg porcukrot 3 evőkanál citromlével és 2 evőkanál málnaszörppel fényesre keverjük, 2 evőkanál hideg olvasztott margarint teszünk bele, egy kicsit keverjük, majd rákenjük a lap tetejére. |
A máz hamar köt, gyorsan kell vele dolgozni! |