Havas mézes
Hozzávalók:
* a mézeshez:
* 76 dkg finomliszt
* 34 dkg porcukor
* 2 kávéskanál szódabikarbóna
-7 evőkanál olvasztott méz
* 5 szem őrölt szegfűszeg
* 1 kiskanál fahéj
* 15 dkg sütőmargarin
* 4 egész tojás
* 7 evőkanál olvasztott méz
* A cukormázhoz:
* 1 tojásfehérje
* 15-20 dkg porcukor
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, és két órát hűtőben pihentetjük. (Nagyon ragad, de pihentetés után már könnyen kinyújtható.) Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és margarinnal kikent tepsibe rakjuk távol egymástól. Sütés előtt cukros vízzel megkenjük a tetejét. Előmelegített sütőben 10 percig 180 fokon, utána 140 fokon sütjük. A forró süteményt cukorhabbal díszítjük, és még a sütőben kicsit szárítjuk.