Forró csoki házilag
20 dkg jó minőségű csokoládé (keserű vagy félédes, magas kakótartalmú)
1 dl víz
4 ek forró víz
3 dl tej
2 ek sötét barnacukor (vagy ízlés szerint)
A csokoládét apró darabokra töröm. Egy lábosba vizet teszek, erre egy másik lábost helyzek és közepes lángon a vizet felforralom.
A csokoládét az 1 dl vízzel a felső lábosba teszem és a gőz fölött felolvasztom. Amikor a massza teljesen homogén lesz, leveszem a tűzről, hozzákeverem a 4 ek forró vizet és a barnacukrot. Ez a forró csoki alapja, ezt lehet tejjel higítani.
Szerintem az ideális arány ehhez a mennyiséghez 3 dl forró tej hozzáadása, de ezt ízlés szerint lehet változtatni. 4 kb. 1 dl-es adag készül így el, ami gazdagsága miatt éppen elég még a legelveteműltebb csokoládéimádóknak is.
Kisfiam kedvéért tejszinhabbal koronázom meg, végül kakaóporral meghintem úgy imádja...
Azonnal fogyasztható, hideg téli napon, mikor hazaér a család meglepem őket ezzel a finom forró itallal, gyorsan kész és rendesen felemelegít.