Karácsonyi mézes
Hozzávalók:
Hozzávalók (2 nagy tepsire):
25-50 dkg méz (minél több, annál finomabb),
2 tojás és 2 tojássárgája,
5 dkg cukor,
50 dkg liszt, lehetoleg korpás (kicsit több is lehet, ha felveszi),
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 csomag mézes süti fuszerkeverék (fahéj, citromhéj, csillagánizs stb. van benne)
dióbél
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, annyi liszttel meggyúrjuk, hogy a végén ne ragadjon. Kinyújtjuk, formával vagy késsel kiszaggatjuk a kívánt alakzatokat, a tetejét tojássárgájával megkenegetjük, közepébe dióbelet rakunk majd sütopapírral bélelt tepsiben, közepes lángon sütjük, amíg a teteje kicsit megpirul. Vigyázat! Nagyon könnyű megégetni, ezért a végefelé gyakrabban nézegessük, hogy jó-e már!