Néger kocka
A kisfiam csokis szelete :)
Tésztához:
20 dkg cukor,
4 tojássárgája,
10 dkg zsír,
2 dkg kakaó,
1cs sütőpor,
20 dkg liszt,
1-2dl tej
Habhoz:
20 dkg cukor ( itt változtattam, már csak 10 dkg-ot teszek bele),
4 tojásfehérje,
esetleg lekvár(meggy, szeder, barack),
Tetejére:
csokimáz egy bevonóból, egy kanál vajjal, vagy olajjal
A cukrot a zsírral, a tojássárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet, a sütőport, a tejet is. Tejet annyit adjunk, hogy egy kevert-tészta sűrűségű tésztát kapjunk. Simára keverjük. Sütőpapírral bélelt közepes nagyságú tepsibe tesszük. (kb. 20×30 cm-esbe), Először magasabb hőfokon kb. 180 fokon sütjük, majd ha "feljött", lejjebb vesszük, s kb. 150 fokon sütjük még további 20 percig. Tűpróbával ellenőrizhetjük; ha beleszúrúnk, s nem ragad rá, kész a tészta. Sütőpapírt levesszük, s visszatesszük a tepsibe a tésztát, vagy egy hőálló fémtálcára rakjuk. Alatta kicsit belisztezhetjük, így nem ragad majd rá a meleg tészta.
Míg sül a tészta, elkészíthetjük a habot: a tojásfehérjéket a cukorral, csipet sóval, gőz felett kemény habbá verjük, kb 10 percig . A végefelé pár csepp citromlevet rakhatunk, ettől fényesebb lesz.
Ha a tészta megsült, még melegen a tetejére kenjük a közben elkészült habot.Ha szeretjük, egy vékony réteg lekvárt kenhetünk a tésztára, a hab alá. Ezután langyos sütőben megszárítjuk (kb. 10 perc alatt). Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk, illetve csak megfröcsköljük.:-)de nem fontos rátenni.
Jó étvágyat!