Sárgadinnyés Garfield torta
Hozzávalók:
-200g vaj v. margarin
-4 egész tojás
-210 g kristálycukor
-0,5dl sárgadinnyés vodka
-1 teáskanál sütőpor
1. A sütőt 1750 C'-ra előmelegítjük. Tűzhelyen v. mikróban megolvasztjuk a zsiradékot. Hagyjuk kihűlni.
2. A tojásokat a cukorral fehérre és habosra keverjük.
3. az alkoholt a tojásos keverékhez adjuk.
4. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd a tésztába keverjük. Végül a zsiradékot is hozzáadjuk és jól eldolgozzuk.
5. Egy kb. 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk. A tésztát beleöntjük és elsimítjuk.
6. A sütő alsó felében 25-30 percig sütjük a citromtortát. a közepe még lágy legyen, amikor kivesszük a sütőből.
Hűlés közben kissé még megszilárdul. Ha kihült, kivesszük a formából, a tetejérecsokoládét olvasztunk v. csokoládémázat készítünk.
Sárgadinnyével díszítjük. Szeleteljük és azonnal lehet fogyasztani.
Jó étvágyat!