(Kb. 35 darab)
Hozzávalók:
Gyúrt tésztához:
250 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 tojás (közepes méretű)
1 tojássárgája (közepes méretű)
75 g lágy vaj vagy margarin
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g porcukor
50 g reszelt étcsokoládé
2 evőkanál rum
1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
Mázhoz:
2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Díszítéshez:
1 üveg Dr. Oetker Tortadara színes
Előkészítés:
A tepsit (30 x 35 cm) kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A többi hozzávalót a fent megadott sorrendben hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) tésztává dolgozzuk. Végül fél órán át hűtőszekrényben pihenni hagyjuk.
A lehűlt tésztát egy kb. 3 cm vastag hengerré formáljuk, majd kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A darabokat ceruzavastagságú, 15 cm hosszú rúddá nyújtjuk, és pereccé formáljuk.
A pereceket a tepsibe tesszük, végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményeket megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc
A süteményeket a sütőpapírral a tepsiből kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk.
A kihűlt perecek egyik oldalát a tortabevonóval lecsorgatjuk, kenőecsettel szétkenjük, és a még lágy mázat ízlés szerint színes tortadarával beszórjuk. A perecek másik oldalát is hasonlóképpen díszíthetjük.
Tipp:
Az elkészült perecek arany zsinórra fűzve különleges éke lehet karácsonyfánknak.