Sajtkrémes pogácsa
Nagy adag:
1 kg liszt
250 g margarin
2 dl tejföl
2 db tömlős sajtkrém
4 tojássárgája
42 g élesztő, 1 db élesztő
0,2 l tej
3-4 teáskanál só
Tetejére:
2 db tojássárgája
pici só
reszelt sajt
Morzsold össze a lisztet a zsírral, add hozzá a tejfölt, 2 tojássárgáját, 2 tömlő sajtkrémet, 2dl langyos tejben csepp cukorral feloldott élesztőt és a sót.
Jól gyúrd össze és 30 percig pihentesd.
Ezután hajtogasd össze néhányszor, majd nyújtsd megfelelő vastagságúra, a tetejét késsel vagdald be és pogácsaszaggatóval szúrd ki.
-A hajtogatások alkalmával a tojásfehérjét rákentem a tetejére és úgy hajtottam össze, így nem veszett kárba a tojás megmaradt fehérje.
Kend meg felvert megsózott tojassárgájával és szord meg reszelt sajttal és az előmelegített sütőben süsd szép pirosra. Kb 3-4 tepsivel sül érdemes 2 db tepsit előkészíteni és akkor gyorsan megy a sütés.
Jó ropogós, kellően omlós pogácsát kapsz, ha mindnet jó csináltál. Bár gyakorlat teszi a mestert. Én most itt tartok, próbálkozom és úgy érzem fog ez menni...
Kosárban tálald, imádni fogja a család!