Jogász szelet |
Hozzávalók: |
Fehér tészta: 25 dkg liszt, 10 dkg margarin, 5 dkg cukor, késhegynyi szódabikarbóna, kevés tejföl; a megkenéséhez lekvár. Barna tészta: 5 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 egész tojás, 1 tojássárgája, kiskanál kakaó, késhegynyi szódabikarbóna, 1 dl tej, 13 dkg liszt. Máz: 1 tojásfehérje, 10 dkg porcukor. |
Elkészítés: |
A fehér tészta hozzávalóiból porhanyós tésztát gyúrunk. 3/4 részét kinyújtjuk, és tepsibe tesszük, majd megkenjük lekvárral. Félretesszük. A barna tészta hozzávalóiból kavart tésztát készítünk, majd a lekvárral megkent lapra öntjük. A megmaradt porhanyós tésztából ujjnyi rudakat sodrunk, és a kavart tésztába helyezzük hosszában szép sorjában, egyenletesen, majd megsütjük.
Ez idő alatt a tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, és a kisült, még meleg tésztára egyenletesen rákenjük. Száradás után szeletelhető. |