Finom mézes szivek
A mézet és a vajat langyosítsd meg. Egy másik edénybe tedd az egész tojásokat, porcukrot és a fűszereket valamint a szalakálit. Turmixgéppel jól dolgozd össze, majd öntsd bele a langyos vajas-mézbe. Újból dolgozd össze és gyurjál bele kézzel 70 dkg sima lisztet.
Takard le és pihentesd szobahőmérsékleten 1 napig. Másnap nyújtsd ki kb. 4 mm vékonyra, formázd(angyalka, karacsonyfa, csengõ, télapó stb.)kend be felvert egész tojással a tetejét, majd tedd fóliával bélelt tepsibe.
4-5 percig kell sütni nagyon meleg sütőben.
Gyermekeim kedvenc mézese. Sokszor még a meleg nyári napokon is megsütöm, hogy legyen mindig valami finom házi süti, amit esetleg a strandra v. a nyaralásra is magunkkal vihetünk :)
Jó étvágyat!