Meggyes Rotschild-piskóta
Hozzávalók 24 darabhoz:
• 3 tojás
• 9 dkg cukor
• 9 dkg liszt
• 1 csomag vaníliás cukor
• 1 citrom reszelt héja
• 20 dkg magozott meggy
• 15 dkg csokoládé
• porcukor a szóráshoz
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliás cukrot, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgáját.
Végül a lisztet is beleszitáljuk, és óvatosan elegyítjük.
Az így kapott masszát sima csöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral fedett tepsibe „babapiskótákat” nyomunk belőle. A tészta tetejére magozott meggyet nyomkodunk.
Sütés előtt porcukrot szitálunk a tetejére, és 170 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és belemártjuk a kihűlt piskóták talpát.
Sütőpapírra tesszük, és hűtőben dermesztjük.