Puha csokoládétorta
mentakrémmel
8-10 szelethez
45 perc elk. idő
225 fokra melegítjük a sütőt
25 cm-es kapcsos tortaformára lesz szükség
A tésztához:
-200g azaz 2 tábla étcsokoládé
-200g vaj v. margarin
-100g finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 4 tojás (egész)
- 170g kcukor
Felolvasztjuk a csokoládét és a vajat. Hagyjuk kicsit kihülni.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral. Egy másik edényben a cukrot habosra keverjük a tojásokkal.
A csokoládét óvatosan a tojásos masszához adjuk. a lisztkeveréket is beleforgatjuk, vigyázva, hogy ne essen össze.
A tésztát a formába töltjük, és sütőben 20 percig sütjük.
A torta közepe maradjon kicsit ragacsos, ha kihült, szilárdabb lesz.
A formában hagyjuk kihülni.
Mentakrém:
- 3 dl tej
- 2 evk kukoricaliszt
- 1 dl tejszínhab
- 1 kiskanál vaniliás cukor
A hozzávalókat össze keverjük és jól kikavarjuk.
Folyamatos kevergetés mellett főzzük, amíg besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni.
Felverjük a tejszínt és hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A tejszínt hozzákeverjük a krémhez.
Ízlés szerint adunk hozzá néhány csepp mentaaromát. Hagyjuk kihűlni.
A tortára kenjük. Tortát díszítjük.
Jó étvágyat!