Babapiskótás desszert
Gyerekeknek ajánlom, mert könnyű elkészíteni és sok fantáziát vihetnek bele, nem mellesleg isteni finom, készülhet, idény gyümölcsel, színes pudinggal pl.: eper puding, málnához, eperhez.
Hosszávalók:
-1 csomag cukrozott babapiskóta
-1 kevés rumaroma
-10 kanál víz
-2 csomag vaníliás pudingpor
-1 liter tej
-cukor
-1 konzerv v. friss felezett őszibarack
-1 tjszínhab
-díszítéshez: kandírozott citrom
Elkészítés:
Vegyünk elő 1 hosszúkás műanyag v. üveg tálat, amiből majd könnyen ki tudjuk borítani a megderemdt pudingot. Vizezzük be a formát, rakjuk bele sorba a vízbe-rumba enyhén áztatott cukrozott babapiskótákat.
Az őszibarackokat szeleteljük keskeny girízdekre és rakjuk a babapisótára hosszában.
Főzzük meg a pudingokat, ha készen vagyunk még forrón öntjük rá a barackkal kirakott babapiskótára óvatosan, hogy széjjel ne szaladjanak.
Ha megdermedt ki lehet a tálból 1 laposabb tárcára borítani.
Hűtjük!
Tejszínhabbal kínáljuk!
Jó étvágyat, ehhez a könnyű finom desszerthez!