Gofri
Keverd a liszthez a sütőport. A tojás sárgáját és fehérjét válaszd szét, majd a sárgáját, a vajat, a vaníliás cukrot, a sütőport, a porcukrot és a tejet keverd a liszthez. Reszeld rá a citromhéjat is. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan keverd a masszába.
A gofrisütőt forrósítsd fel, kend meg vékonyan olajjal, és tölts a közepébe annyi tésztát, hogy, ha lecsukod, ne folyjon ki. A beletöltést célszerű merőkanállal csinálni. Süsd néhány percig, óvatosan szedd ki, és már eheted is.
Gofri hozzávalók 16 db.
Ropogós gofri készítése: szitált lisztet mély tálba tesszük, közepére mélyedést csinálunk, bele tesszük a kettészedett tojások sárgáját, a cukrot, sót, a reszelt citromhéjat, a sütőport, az olajat, és a vizet, majd az egészet simára keverjük. A félretett tojásfehérjét géppel keményre felverjük és ovatosan belekeverjük a már elkészített tésztába. A híg tésztát a forró gofrisütőbe merőkanállal célszerű belemerni, hogy a végén egyforma gofrikat kapjunk. A kész gofrikat tálalhatjuk pudingal, lekvárral, mogyorókrémmel, tejszínhabbal, csokiöntettel, vagy juharsziruppal ízlés szerint.