Meggyes-kefíres, meggyes kocsonyával
1,5-2 pohár cukor
4 tojás
1 nagy pohár kefír
1/2 pohár olaj
3 pohár liszt
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 üveg meggybefőtt v. kimagvazott frissen szedett meggy
Elkészítés:
A tojást habosra verjük a cukorral, majd szép sorban belekeverjük a többi hozzávalót is a meggy kivételével.
A masszát kivajazott nagy méretű 40*30-as tepsibe öntjük, tetejét megszórjuk a lecsöpögtetett, megcukrozott kimagvalt meggyel és megsütjük. 30 perc elég szokott neki lenni.
Miután kihűlt, befedjük a tetejét a saját meggylével elkészített kocsonyával. Én 1 csomag vaniliás pudinggal készítem, kevés cukorral megfőzöm a pudingot tej helyett a meggy levét használom fel.
Szeletekre vágom, ha megszilárdult a teteje.
Nagyon ízletes, nálunk hamar elfogy...lehet dupla adagot is csinálni...akkor kefírből nem kell 2x-es adogot rakni bele.
Jó étvágyat!