Mézes maci
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 cs. sütőpor, 1 kiskanál szalalkáli, 2 tojás, 3 kanál méz, 1 dl narancslé, 10 dkg vaj, 1cs. vaníliás cukor, őrölt fahéj, 1 citrom reszelt héja.
A lisztet vegyítsük el a cukorral, a sütőporral és a citrom reszelt héjával, majd a fahéjjal.
Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a mézet, a narancslevet, és a vajat. Ezután a két tál tartalmát összekeverjük. Az így kapott masszát töltsük bele a kivajazott szilikon mackó formába és előmelegített sütőben süsük meg 180 fokon kb. 20 perc alatt.
Gyümölccsel v. lekvárral kínájuk, a siker garantált!
...az Én kedvencem a tejszinhabos mézes maci...