Tészta elkészítése:
- A tojássárgákat kikavarjuk cukorral, és a felvert fehérjét a liszttel és a sütőporral együtt belekavarjuk, bár nem mindig rakok bele sütőport, belerakjuk a kefirt is.
- A tetejére szórjuk a meggyet előtte megforgatjuk kicsi lisztben, és megsütjük.
Vaníliás krém elkészítése:
- Amíg sül a tészta, addig felforraljuk a tejet, és belefőzzük a pudingot.
- Kikavarjuk a margarint a porcukorral, és mikor a krém kihűlt, akkor kavarjuk bele a pudingba.
Meggyes krém elkészítése:
- A tetejére való meggylevet felforraljuk, és belefőzzük a vaníliás pudingot 1 v. 2 csomaggal, általában 2 csomagból készítem, ha nem elég savanyú a meggylé, rakok bele egy kis citromlevet is.
Összeállítás:
- Ha mindez kész, és kihűlt, akkor rumos meggylébe áztatott babapiskótát rakok a tésztára és erre kenem a krémet.
- Rárakjuk szépen a meggyes krémet is. Elsimitom rajta.
Ha kihült, hűtőbe rakom. Másnap szeletelem!
Jó étvágyat kívánok!