Hozzávalók a tésztához:
A töltelékhez:
A krémhez:
A bevonáshoz:
Elkészítés :
A tojások sárgáját egy evőkanál cukorral habosra keverjük.
A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük. A két masszát összekeverjük, közben a kakaós lisztet apránként hozzáöntjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, s egy 24 cm átmérőjű tortaforma segítségével kört rajzolunk a papírra.
A masszát rákenjük, s közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük /18-20 perc a sütés ideje /. A papírt még melegen levesszük, s a tortaformát ráhelyezve kijavítjuk a formát. Sült oldalával felfelé fordítva a formába helyezzük.
A meggybefőttet kimagozzuk, lecsöpögtetjük. A pudingot az utasításnak megfelelően megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük, s a csokoládépudingot apránként hozzákeverjük.
A fölolvasztott csokoládét a krémbe csorgatjuk, és kétharmad részét a tésztára kenjük. A meggyet körben rárakjuk, s a megmaradt krémet rákenjük.
Hűtőszekrényben legalább 2 órát hűtjük. Ezután a tetejét és az oldalát olvasztott csokoládéval bevonjuk. Ha megdermedt, fél meggyszemekkel díszítjük.
Jó étvágyat!