Gesztenyés szelet
Tészta:
-10 tojásból piskótát készítünk, úgy hogy a tojássárgájához 10 evkanál vizet is teszünk.
A piskótalapot kiterítjük, levesszük a sütőpapírt, majd a krémmel egyenletesen megkenjük.
Krém: 15 dkg margarint a 10 dkg porcukorral habosra keverjük, a 1 vaníliás pudingport tejjel felfőzzük, majd langyos állapotban a krémhez adjuk, és a 35 dkg gesztenyemasszát hozzákeverjük.
Egy órán keresztül a hűtőszekrényben pihentetjük.
Tetejére: 10 dkg puha vaj 10 dkg porcukor 3 enyhén púpozott evőkanál kakaópor 3 evőkanál víz (csak akkor, ha szükséges lenne az összeolvasztásnál)
Elkészítés: A mázhoz az adalékokat összeolvasztjuk kis lángon, állandó keveréssel. Amennyiben szükségesnek ítéljük meg, adunk hozzá egy kis vizet, hogy le ne égessük, de a víz elhagyható, és jobb is nélküle. Amikor már nem érezni a cukorszemcséket és egyenletes krémet kaptunk, akkor ráöntjük a tészta tetejére, és gyorsan elsimítjuk. Vajjal a legcélszerűbb elkészíteni. Nagyon szép testes bevonatot ad.