Cserszenyés-túrókrémes desszert
Piskótára: baracklekvár.
Cseresznye
Tetejére: tejszínhab
A tészta hozzávalóiból elkészítünk, mint a piskátát szoktuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe símitjuk, 200 fokon sütjük, míg elválik az oldala a papírtól.
Eközben elkészítjük a túrókrémet: a margarint habosra kavarjuk a cukorral. A túrót összetörjük a citromhéjjal, vaniliával majd belekavarjuk a margarint.
Ha kihűlt a tészta, megkenjük házi baracklekvárral.
Rákenjük a lekvárra óvatosan a túrókrémet, úgy hogy keretet képzünk a krémből. A zselé miatt fontos a kert, hogy le ne follyon, párszor már megjártam vele, de így nagyon bevált.
Belenyomkodjuk a túrókrémbe a megfelezett, kimagvalt cseresznyéket.
Éles késsel ajánlatos félbevágni, akkor szép marad.
Majd elkészítjük a mázat. Nagyon vigyázva visszahelyezzük tepsibe a tésztát és ráöntjük a félig megdermedt zselét. A túrókrém tetejére simítjuk. Vigyázzunk, mert hamar megszilárdul.
A tésztát, érdemes lehűteni, mielőtt rátesszük a zselét.
2-3 óráig hűtőben dermesztjük.
Egyszerű szeletelni jó éles késsel és egyesével a szemek mentén v. kettesével. A kést folyamatosan vízbe kell mártani v. lemosni, mert a túró feltapadhat. Szaggatni is lehet, nálunk most így került a vasárnapi asztalra. A gyerekek nagyon szerették!
Jó étvágyat!
Saját termés!