Puha csokoládétorta
8-10 szelethez
20 perc elk. idő
225 fokra melegítjük a sütőt
25 cm-es kapcsos tortaformára lesz szükség
A tésztához:
-200g azaz 2 tábla étcsokoládé
-200g vaj v. margarin
-100g finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
-4 tojás (egész)
-170g kcukor
-2 kiskanál narncslé
-fél narancs héjja.
Felolvasztjuk a csokoládét és a vajat. Hagyjuk kicsit kihülni.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral. Egy másik edényben a cukrot habosra keverjük a tojásokkal. Narancslét és a narancshéjjat beletesszük.
A csokoládét óvatosan a tojásos masszához adjuk. a lisztkeveréket is beleforgatjuk, vigyázva, hogy ne essen össze.
A tésztát a formába töltjük, és sütőben 20 percig sütjük.
A torta közepe maradjon kicsit ragacsos, ha kihült, szilárdabb lesz.
A formában hagyjuk kihülni.
Krém:
-15 dkg margarin
-10 dkg kakaópor
-pici narancslé
-15 dkg porcukor
A hozzávalókat össze keverjük és jól kikavarjuk. A kihült tortára kenjük, az oldalát is bevonhatjuk a krémmel, ha jut oda is.
Díszítés:
Narancsgerezdekkel, tejszínhabbal, tortára való cukorkákkal.
tipp: kínáljunk mellé narancslikörrel ízesített tejszinhabot. Mentakrémet is készíthetünk a tortára.
Jó étvágyat!