Citrom szelet |
Hozzávalók: |
Tészta: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor. Krém: 3 dl tej, 3 citrom leve és 1-nek a reszelt héja, 1 csomag vaníliás puding, 15 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 3 tojássárgája. Máz: 20 dkg porcukor, 1 citrom leve, 3 csepp citromsárga ételszínezék, 2 evőkanál olvasztott, hűtött margarin. |
Elkészítés: |
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habzásig keverjük, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. Egy 25 x 30 cm-es tepsiben megsütjük (180°C, 20 perc). A krémhez a vaníliás pudingot, a tejet, a 3 citrom levét és egynek reszelt héját, a 3 tojássárgáját, 10 dkg cukrot jól elkeverünk és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. A margarint a megmaradt cukorral habosra keverjük, és a citromos krémhez adjuk. A kihűlt tésztát kettévágjuk és megkenjük a krémmel. A tetejére a 20 dkg cukrot a citrom levével és az ételszínezékkel jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, és rákenjük a tészta tetejére. |
Hűtőszekrénybe tesszük egy órahosszára. |
nem saját fotó