Túrókrémes piskóta szelet
(málnával)
Tészta:
- 6 tojás
- 6 evk cukor
- 6 evk liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor.
Elkészítés: a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habzásig keverjük, majd belekeverjük a sütőporos lisztet.
Egy 25x30cm-es tepsiben mesütjük. 180fokon, 20 perc alatt.
Elkészítése a krémnek:
-25 dkg margarin
-25 dkg porcukor
-1/2 kg túró
-1 cs vaníliáscukor
-citromhéj
Margarint a porcukorral habosra keverjük.
Túrót összetörjük, ízesítjük vaníliáscukorral és citromhéjjal. Ezt habosra keverjük. A krémhez adjuk, összevegyítjük.
A piskótánkat megfelezzük.
A krémet, a félbe vágott tésztára kenjük. A piskóta másik felét is ráhelyezzük a krémre, jól megnyukodjuk.
Máz:
- 1 vaníliás pudingpor
- 3 evk kanál cukor
- 0,5 l víz
- kevés Piroska málnaszörp
- 3 csepp piros ételfesték, ha szükséges
A krémhez a vizet feltesszük főni, összekeverjük a pudingport a fél adag hideg vizzel és a cukorral, beletesszük a szörpöt, hozzáöntjük a forrásban lévő vízhez sűrűre főzzük. Ha kész belecsöpögtetjük az ételfestéket, jól összekavarjuk és mehet a piskóta tetejére.
Hidegre tesszük, ha kihült berakjuk a hűtőbe. Szeletelve lehet fogyasztani (érdemes éles, vizes késsel vágni).
Málna szemekkel díszíthtjük.
Jó étvágyat!