Mákos zserbó szilvalekvárral
Az élesztőt futtasd fel egy kevés langyos cukros tejben. A lisztet morzsold el a margarinnal, majd öntsd hozzá a megkelt élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját. A tésztát dolgozd össze és oszd három egyenlő részre! Pihentesd hűtőszekrényben néhány órán át!
A töltelékhez kevés vízben főzd fel a darált mákot . Add hozzá a porcukrot és a reszelt citromhéjat!
A három tésztalapot nyújtsd ki nagy tepsi méretűre. Fektesd az egyik lapot vajjal kikent tepsibe és kend meg jó vastagon szilvalekvárral!
Fedd be a mákos töltelékkel, és tedd rá a második kinyújtott tésztalapot!
Kend meg ezt is lekvárral. Helyezd rá a harmadik réteget és langyos helyen keleszd egy órán át!
Villával szúrkáld meg a tetejét néhány helyen, és előmelegített sütőben, 30 perc alatt süsd készre!
A tetejét kend meg csokimázzal. Ehhez a vízben olvaszd fel a kakaót, add hozzá a cukrot és forrald fel! Dobd bele a vajat, majd amikor kihült, kend meg vele a süti tetejét!
Jó étvágyat!