Dominó szelet
készül...
Hozzávalók:
Ø 30 dkg cukor
Ø 2 tojás
Ø 3 evőkanál „Diabetikus édesség méz helyett”
Ø Kb. 5 szelet reszelt diabetikus csokoládé
Ø 20 dkg liszt
Ø Fél csomag sütőpor
Ø 2 evőkanál citromlé
Elkészítés:
15 dkg édesítőszert habosra keverek a tojásokkal, majd belecsorgatom a megmelegített „mézet”. Bele reszelek 1 szelet csokoládét, majd a sütőporral elvegyített lisztet is beledolgozom. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítom fél cm vastagon, majd előmelegített sütőben sütöm.
Ha kihűlt, a tetejét bevonom fehér cukormázzal. Ehhez a citromlevet annyi édesítőszerrel keverem össze, hogy sima, tejföl sűrűségű masszát kapjak. Vékonyan elterítem a tészta tetején. Ha megszilárdult, vízbe mártott késsel dominó nagyságú téglalapokra vágom. Gőz felett megolvasztott csokoládéval kipettyezem a dominókat.
Megjegyzés: Ezzel a süteménnyel még kísérletezni kell, mert nekem túl édesre sikerült. De persze mindenkinek más az ízlése.