Habkönnyű diós süti
Hozzávalók:
-23 dkg finomliszt
-1 csomag sütőpor
-1 csomag vaniliáscukor
-4 nagyobb tojás
-18 dkg kcukor
-2,2 dl olaj
-csipetnyi só
-2-3 kanál kristálycukor
-1 maréknyi dióbél
A cukrot, a vaniliáscukrot a tojással habosra keverem. Hozzáadom az olajat. A lisztet elkeverem a sütőporral, hozzáadom a sót, majd a lisztes keveréket egy habverővel óvatosan a tojsos masszához adom.
A homogén tésztát egy nagyobb, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm, elsimítom.
Összetöröm a diót kristálycukorral (1 zacskóba öntöm és összetröm 1 húskloffolóval). Rászórom a tászta tetejére, jól meg lehet hinteni Én nem szoktam az ilyesmi sajnalni, mert annál finomabb, minél több van rajta.
Majd 190 fokon tűpróbáig sütöm.
Szeletekre vágom.
Jó étvágyat kívánok!