Citromos torta
Hozzávalók:
- 30 dkg cukor
- 40 dkg liszt
- 5 db tojás
- 2 kanál víz
- 1 dl olaj
A tojássárgáját habosra kavarjuk acukorral, vízzel és az oljjal, hozzáadjuk a tojások keményre vert habját, 30 dkg lisztet + fél sütőport.
Csattos tortaformában előmelegített sütőben kisütjük.
Ha kisült, teljesen kihült akkorkettévágjuk a tortát.
Elkészítése a krémnek:
-50 dkg margarin
-25 dkg porcukor
-sárga ételszinezék pár csepp
-1 db citrom leve
-citromhéj
Margarint a porcukorral habosra keverjük. Belecsavarunk 1 citromot és belecseppentünk az ételfestékből. Összekavarjuk jó alaposan.
Megkenjük a tortalapot, ráborítjuk a másikat, összenyomjuk gyengéden.
A megmaradt krémmel bevonjuk a tortát. Tortadarával megszorjuk az oldalát.
-citrommal díszítünk.
Hűtőbe rakjuk és szeletelésig ott tároljuk.
Jó étvágyat!