Andi77 tuti tárkonyha

Kipróbált, ismert, könnyen elkészíthető finomságok receptjeit gyüjtöttem össze

Mandulamag


mandulamag1.jpg

Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • 25 dkg Rama
  • 1 egész tojás
  • 1/2 üvegcse mandula aroma
  • 1/2 cs sütőpor (nem feltétlenül szükséges)
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor

Krém:

  • 3 ek liszt
  • 3 dl tej
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2  mandula aroma


elkészítés
  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és vékonyan a formákba nyomkodjuk.
  2. Sütőben kisütjük a kis "magocskákat".
  3. A krémhez a tejet és a lisztet csomómentesre keverjük, és felfőzzük. Kihűtjük.
  4. Amíg a tejes krém hűl, addig a vajat vagy a margarint a porcukrral habosra keverjük; majd hozzádolgozzuk a mandula  aromát.
  5.  A kétféle krémet összekeverjük, és megtöltjük vele a kihűlt "magocskákat". (Egy "magocskába" krémet halmozunk a másikat pedig rányomjuk).
sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
alul-felül sütés





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 238
Tegnapi: 148
Heti: 1 005
Havi: 4 379
Össz.: 1 622 011

Látogatottság növelés
Oldal: Mandulamag
Andi77 tuti tárkonyha - © 2008 - 2024 - andi-tutireceptek.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »