Barackos puding koszorú
Hozzávalók:
1 zacskó vaníliás pudingpor, 1 zacskó puncsos vagy epres pudingpor, 1.5l tej, 100g cukor, 50g mazsola, 50g dió, 50g barack, 8-10 babapiskóta, 1/2dl rum, tetejére fehér tortadara v. tejszínhab.
Szükség lesz még valamilyen formára, Én a tupperware desszertes gyűrűt szeretem használni így lesz koszorú a pudingokból.
A zacskón található utasítás szerint elkészítjük először a vaníliás pudingot, még melegen belekeverjük a felaprózott cukrozott gyümiket, a kivizezett 2l-es formába simítjuk, a formát hideg vízbe állítjuk.
Elkészítjük a puncsos pudingot, még melegen belekeverjük a rumba megáztatott, lecsepegtetett mazsolát, kíméletesen a vaníliás puding tetejére öntjük, de még a kettő közé rumos-vízbe áztatott babapiskótadarabkákat rakunk és néhány szelet barackot. A formát ismét hideg vízbe állítjuk.
Hagyjuk kihülni, majd legalább egy órára hidegre tesszük.
Tálaláskor tálra borítjuk, nagyon mutatós és finom!