Hozzávalók:
A 4 tojássárgáját a vaníliás cukorral, a porcukorral és a citromaromával robotgéppel legalább 10 percig keverni.
Utána apránként beletenni 2 evőkanál vizet és 1 evőkanál citromlét. A tojásfehérjét habbá verni.
A lisztet és a szódabikarbónát összekeverni.
A tojássárgás masszába beleszitálni a liszt felét, ráborítani a felvert fehérjét, majd rászitálni a liszt másik felét is.
Óvatosan /nem géppel!/ átkeverni az egészet.
Kikent, lisztezett v.sütőpapíros 26-28 cm-es
tortaformába önteni és előmelegített sütőben 180 fokon sütni kb.30 percig.
A sütő ajtaját 18-20 percig nem szabad kinyitni!!
Közben elkészítjük a krémet:
a pudingport elkeverjük a zselatinnal és a tejjel. Felteszünk 3 dl sima vizet a tűzhelyre melegedni, hozzáadjuk az édesítő tablettákat, ennek hiányában
8-10 dkg kristálycukor is megfelel, majd
beleöntjük a pudingporos egyveleget is és sűrűre főzzük.
Ha elkészült, még melegen hozzáadunk egy evőkanál citromlevet és citromhéjat reszelve.
Kihűtjük és akkor keverjük bele a túrót.
Ezt a krémet rásimítjuk a már kihűlt piskótára.
Tetejére vékonyra szeletelt citromkarikákat teszünk. Én kandírozott citromot és banánkaikákkat is teszek rá.
A tortazselét az előírás szerint elkészítjük és ráöntjük a tortára.
Legalább 1-2 órát hűtőben tároljuk!
Nagyon finom!
Jó étvágyat!