Gesztenyés torta
Hozzávalók: 30 dkg cseresznye, 5 tojás, 18 dkg cukor, 8 dkg vaj vagy margarin, 18 dkg liszt, fél sütőpor, fél csésze porcukor.
Elkészítés: 30 dkg cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, majd lecsöpögtetjük. 5 tojássárgáját, 9 dkg cukrot és 8 dkg vajat kikeverünk, folyamatosan hozzáadjuk a 18 dkg liszt, és fél sütőpor keverékét. Az 5 tojásfehérjét 9 dkg cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan összekeverjük. A tésztát a kivajazott, lisztezett formába öntjük. Megszórjuk a cseresznyékkel, és egy kanál nyelével a tésztába nyomkodjuk. 50- 60 percig sütjük. A tortát a formából kivesszük és kihűtjük, majd megszórjuk porcukorral.
Jó étvágyat!