Andi77 tuti tárkonyha

Kipróbált, ismert, könnyen elkészíthető finomságok receptjeit gyüjtöttem össze

Zserbó

igazi_zserbo.jpg

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg Rama margarin
  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg sárgabaracklekvár
  • 35 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • A mázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • vagy
  • 1 dl tejből, 2 evőkanál kakaóporból, 10 dkg cukorból sűrű masszát főzünk, ha langyos, hozzákeverünk 10 dkg Rama margarint, és ezzel vonjuk be a tétejét.



Elkészítés:

A MARGARINT megolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot és a tojások sárgáját.

Egy kevés langyos tejbe teszünk egy kiskanál cukrot, és az élesztőt belekeverjük.

A lisztet a gyúródeszkára öntjük, közepén kialakítunk egy kis mélyedést, ide öntjük az élesztős tejet, rászórunk egy kevés lisztet.

Ezután a lisztre ráöntjük a tejfölt, a Rama margarinos masszát, és jól összedolgozzuk. A tésztából négy cipót készítünk, és legalább egy fél órát pihentetjük.

Ezután jól belisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk az első cipót, Rama margarinnal kikent tepsibe rakjuk, a tetejét lekvárral megkenjük, és cukros darált dióval megszórjuk.

Kinyújtjuk a második cipót, rátesszük a töltelékre, majd újra lekvár és cukros darált dió következik.

Ezt addig folytatjuk, amíg elfogy a tészta. A legfelső lap tetejét villával megszurkáljuk, és fél órán át pihentetjük.

Előmelegített sütőben 220 °C-on kb. 20-25 percig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje.

Ha kihűlt, olvasztott csokimázzal vonjuk be.

 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 382
Heti: 977
Havi: 8 941
Össz.: 990 715

Látogatottság növelés
Oldal: Igazi zserbó
Andi77 tuti tárkonyha - © 2008 - 2017 - andi-tutireceptek.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: lekváros bukta andi konyhája - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »