Zserbó
A MARGARINT megolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot és a tojások sárgáját.
Egy kevés langyos tejbe teszünk egy kiskanál cukrot, és az élesztőt belekeverjük.
A lisztet a gyúródeszkára öntjük, közepén kialakítunk egy kis mélyedést, ide öntjük az élesztős tejet, rászórunk egy kevés lisztet.
Ezután a lisztre ráöntjük a tejfölt, a Rama margarinos masszát, és jól összedolgozzuk. A tésztából négy cipót készítünk, és legalább egy fél órát pihentetjük.
Ezután jól belisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk az első cipót, Rama margarinnal kikent tepsibe rakjuk, a tetejét lekvárral megkenjük, és cukros darált dióval megszórjuk.
Kinyújtjuk a második cipót, rátesszük a töltelékre, majd újra lekvár és cukros darált dió következik.
Ezt addig folytatjuk, amíg elfogy a tészta. A legfelső lap tetejét villával megszurkáljuk, és fél órán át pihentetjük.
Előmelegített sütőben 220 °C-on kb. 20-25 percig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje.
Ha kihűlt, olvasztott csokimázzal vonjuk be.