Gyümölcsös kenyér
Hozzávalók:
1 bögre cukor, 4 db tojás, fél bögre étolaj, 2 bögre liszt, 1 cs. sütőpor, 1 pohár gyümölcsös joghurt, 1 kanál sütőrum.
A cukrot a tojást az étolajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a joghurtot, a sütőrumot és jó alaposan kikeverjük. Őzgerinc formába egyenletesen beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük, majd takarékra vesszük a hőfokot és még 20 percig sütjük. Ha kihült a tetejét porcukorral megszorhatjuk. Ujjnyi vastagra szeleteljük. Kitűnű vasárnapi sütemény.
Jó étvágyat!
Más!
Gyümölcskenyér ( 2 őzgerinc formához )
Hozzávalók : 8 tojás, 34 dkg porcukor, 40 dkg liszt, 40 dkg margarin, 1 sütőpor, 5 dkg dió, 5 dkg sótlan aprított mogyoró + a tetejére, 5 dkg datolya, 5 dkg füge, 5 dkg aszalt sárgabarack, 10 dkg aszalt szilva, 10 dkg mazsola, 10 dkg kandírozott gyümölcs ( lehet zselécukor is ), 1 db narancs reszelt héjja, 1 cs. vaniliás cukor
Elkészítés : A margarint 28 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
A liszttel elkeverjük a sütőport és hozzáadjuk a felaprított gyümölcsöket és a reszelt narancs héjjat.
A tojásfehérjét a maradék 6 dkg porcukorral kemény habbá verjük és lágyan összekeverjük a margarinos masszával. Ezután hozzáadjuk a lisztes gyümölcsmasszát. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába tesszük. 180 fokon kb. 45 percig sütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval ecsettel lekenjük. Csokizás után egy kis darált mogyoróval diszíthetjük.