Ferdinánd szelet
3 dl tej
8 dkg kristálycukor
4 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg Rama Sütőmargarin
egy csipet só
30 dkg finomliszt
3 db tojássárgája
2 dkg élesztő
1,5 dl tej
2 dkg kristálycukor
A langyos cukros tejben elkeverjük az élesztőt és egy kevés lisztet. Hagyjuk megkelni a kovászt. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját és a megkelt kovászt. Tésztát megdagasztjuk és meleg helyen kétszeresére kelesztjük. A margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot jól összekeverjük. A kelt tésztát tégla alakúra nyújtjuk és megkenjük a rátéttel. Feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, amelyeket margarinnal kikent tepsibe fektetünk. Hagyjuk, hogy mégegyszer megkeljen. Előremelegített sütőben 180 °C-on 25 percig sütjük. Kivesszük, meglocsoljuk a forró tejjel, amelyhez hozzákevertük a cukrot és még 10 percig sütjük. Melegen vagy hidegen is egyaránt kínálhatjuk.
Jó étvágyat!