Andi77 tuti tárkonyha

Kipróbált, ismert, könnyen elkészíthető finomságok receptjeit gyüjtöttem össze

Ferdinánd szelet

p1010059.jpg



Hozzávalók

  • elkészítés:-
  • nehézség:Nincs beállítva
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:25 perc

  • A locsoláshoz

    3 dl tej
    8 dkg kristálycukor

  • A rátéthez

    4 dkg kristálycukor
    1 csomag vaníliás cukor
    10 dkg Rama Sütőmargarin

  • A tésztához

    egy csipet só
    30 dkg finomliszt
    3 db tojássárgája
    2 dkg élesztő
    1,5 dl tej
    2 dkg kristálycukor

Elkészítés

A langyos cukros tejben elkeverjük az élesztőt és egy kevés lisztet. Hagyjuk megkelni a kovászt. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját és a megkelt kovászt. Tésztát megdagasztjuk és meleg helyen kétszeresére kelesztjük. A margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot jól összekeverjük. A kelt tésztát tégla alakúra nyújtjuk és megkenjük a rátéttel. Feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, amelyeket margarinnal kikent tepsibe fektetünk. Hagyjuk, hogy mégegyszer megkeljen. Előremelegített sütőben 180 °C-on 25 percig sütjük. Kivesszük, meglocsoljuk a forró tejjel, amelyhez hozzákevertük a cukrot és még 10 percig sütjük. Melegen vagy hidegen is egyaránt kínálhatjuk.

Jó étvágyat!





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 147
Tegnapi: 148
Heti: 914
Havi: 4 288
Össz.: 1 621 920

Látogatottság növelés
Oldal: Ferdinánd szelet
Andi77 tuti tárkonyha - © 2008 - 2024 - andi-tutireceptek.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »