Andi77 tuti tárkonyha

Kipróbált, ismert, könnyen elkészíthető finomságok receptjeit gyüjtöttem össze

Finom almás süti

almas_suti1.jpg

  • 50 dkg finom liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 tasak vaniliáscukor
  • 2 tojás
  • 6 alma
  • 2 teáskanál fahéj


A lisztet leszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a tejfölt, a tosások sárgáját, a sütőport, és a vaniliáscukrot. Jól összedolgozzuk, hogy félkemény tésztát kapjunk. A tejföl mennyiségével tudjuk a tészta keménységét szabályozni.

Az almákat meghámozzuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Megszórjuk fahéjjal és 5 percet állni hagyjuk.

A zsírpapírral kibélelt tepsi aljába, a tészta 3/4 -ből vastagabb tészta lapot nyújtunk. Erre rámorzsoljuk a fahéjjas almát, aminek még ezelőtt kinyomjuk a levét. A maradék tésztából egy vékonyabb lapot nyújtunk, amit ráfektetünk a reszelt almára.

Az almás süti tetejét villával megszúrkáljuk, hogy sütés közben az almában lévő nedvesség távozni tudjon.

Tetejét megkenjük a felvert tojásfehérjével és enyhén megszórjuk kristálycukorral. így igazán szép barnára sült almás süteményt kapunk.

Előmelegített sütőben 170 fokon 30 percig sütjük.

Jó étvágyat!




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 179
Tegnapi: 233
Heti: 412
Havi: 4 313
Össz.: 1 577 132

Látogatottság növelés
Oldal: Finom almás süti
Andi77 tuti tárkonyha - © 2008 - 2024 - andi-tutireceptek.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »