Finom almás süti
A lisztet leszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a tejfölt, a tosások sárgáját, a sütőport, és a vaniliáscukrot. Jól összedolgozzuk, hogy félkemény tésztát kapjunk. A tejföl mennyiségével tudjuk a tészta keménységét szabályozni.
Az almákat meghámozzuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Megszórjuk fahéjjal és 5 percet állni hagyjuk.
A zsírpapírral kibélelt tepsi aljába, a tészta 3/4 -ből vastagabb tészta lapot nyújtunk. Erre rámorzsoljuk a fahéjjas almát, aminek még ezelőtt kinyomjuk a levét. A maradék tésztából egy vékonyabb lapot nyújtunk, amit ráfektetünk a reszelt almára.
Az almás süti tetejét villával megszúrkáljuk, hogy sütés közben az almában lévő nedvesség távozni tudjon.
Tetejét megkenjük a felvert tojásfehérjével és enyhén megszórjuk kristálycukorral. így igazán szép barnára sült almás süteményt kapunk.
Előmelegített sütőben 170 fokon 30 percig sütjük.
Jó étvágyat!