Csőrege fánk
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
12,5 dkg vaj (vagy margarin),
3 tojás sárgája,
5 dkg cukor,
1 tk. só,
1/2 cs. sütőpor,
2-3 k.rum,(el is hagyható,vagy rumaromával helyettesíthető!),
1 tejföl,
a hintéshez:
porcukor
a kisütéshez:
olaj
Elkészítés:
A liszt közepébe mélyedést nyomunk. Amibe a felvert tojás
sárgákat beleütjük, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a sütőport, a tejfölt,
rumot és a darabokra vagdalt puha vajat. Majd tésztává dolgozzuk.
Kinyújtjuk a tésztát jó vékonyra, majd kis kockákra vágjuk fel,
aminek a közepébe metszést ejtünk és áthúzzuk a tészta egyik
végét a lyukon. Bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre téve
lecsöpögtetjük, végül meghintjük vaníliás porcukorral.
Tanácsok:
Nagyon gyorsan kisül.