Andi77 tuti tárkonyha
Kipróbált, ismert, könnyen elkészíthető finomságok receptjeit gyüjtöttem össze
Csokitorta
Tésztához:
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 16 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1 cs sütőpor
Sütőforma kikenéséhez:
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 15-20 dkg porcukor
- 4 ek kakaópor
- 1/2 tábla csoki
- 1 cs csokipuding
- 3-5 ek cukor
- 0,5 l tej
Csokoládémázhoz:
elkészítés
Tészta elkészítése:
- Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját a cukor 2/3-ad részével kikeverjük, a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
- A lisztet a sütőporral és a szitált kakaóporral összekeverjük.
- A fehérjét finoman beleforgatjuk a sárgájába, apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket.
- Zsiradékkal kikent és lisztezett 28 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben először nagylángon (kb. 5-10 perc), majd közepes lángon megsütjük, tűpróbáig (kb. 20 perc).
Töltelék elkészítése:
- A pudingot a szokásos módon megfőzzük. Nem kavargatva hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk róla a bőrt.
- A margarint átszitált porcukorral kikavarjuk, belekeverjük a csokipudingot, a szitált kakaóport és az olvasztott csokit. Esetleg rumaromát is adunk hozzá.
- Kétfelé vágjuk a piskótát, és ezzel a töltelékkel megtöltjük. A tetejére is tehetünk ebből a krémből.
Csokimáz elkészítése:
- A csokit kis kockákra tördeljük, vízgőz fölött felolvasztjuk. Majd annyi olajat vagy vajat adunk hozzá, hogy jól kenhető legyen.
- Ezzel bevonjuk a tortát, és hagyjuk rádermedni.
- Színes tortadarával v.esetleg még tejszínhabbal díszítjük.
- Rakhatunk rá annyi gyertyát, ahány éves az ünnepelt. Nagyon szép tud lenni.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Weblap látogatottság számláló:
Mai: 181
Tegnapi: 148
Heti: 948
Havi: 4 322
Össz.: 1 621 954
Látogatottság növelés