Csokis-gesztenyés mackó formájú torta
A tésztája 6 tojásos kakaós piskóta.
Hozzávalók:
6 tojás
6 ek liszt (közepesen púpozott) -lehet 4 ek finomliszt és 2 ek rétesliszt is
6 ek cukor (csapott)
1 csomag sütőpor
2 evk kakaópor
A tojásokat szétálasztom. A sárgáját a cukorral fehéredésig habosra felverem. A tojások fehérjét kemény habbá verem. Erre rászitálom a sütőporral, kakaóval elkevert liszt(ek)et, majd ráöntöm a sárgáját is. Óvatos mozdulatokkal összekeverem, vigyázva, hogy ne nagyon törjük össze a tojás fehérjét.
Sütőpapírral kibélelem a tortaforma alját, beleöntöm a masszát és előmelegített sütőben (180 fok) megsütöm kb 15-20 perc alatt a piskótát. A sütő ajtaját ne nyissuk ki csak a sütés vége felé, hogy ne essen össze a piskóta.
Szilikon mackó formában sütöttem a piskótát.
Töltelék: kakaós krém
A pudingos krémet így készítem mostanában:
1 csoki pudinghoz 3 dl tej, 4-5 ek porcukor,125 gr vaj.
Megfőzöm a pudingot cukor nélkül, kikeverem a vajat a cukorral. Ha kihült a puding összekeverem a vajjal és mári kész a finom csoki krém.
Tortára: gesztenyés krém:
10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliapuding, 4 dl tej, 15 dkg gesztenyemassza