Epres vaníliás szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
5 dkg margarin,
40 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
2 tojás,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
2 evőkanál méz,
pici tej,
vaj a tepsihez.
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor,
6 dl tej,
10 dkg cukor,
25 dkg eper.
A tetejére:
3 dl hulala tejszín, 1 tasak habfixáló.
Vízgőz felett kikavarjuk a margarint a mézzel, porcukorral és a tojásokkal. Melegen hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, ha szükséges, pici tejet (én nem tettem, nagyok voltak a tojások) összegyúrjuk és két egyenlő cipót készítünk belőle. Egyenként kinyújtjuk és vajjal megkent, lisztezett tepsi hátán 180 celsius fokra előmelegített sütőben két lapot sütünk.
A krémhez a pudingport, elkeverjük a cukorral felöntjük a tejjel és megfőzzük.
Az epret megmossuk összetörjük turmix gépben és a pudinghoz adjuk. Mikor kihűlt rákenjük az egyik tésztalapra, beborítjuk a másik lappal.
A tejszínt a habfixálóval összekeverjük, felverjük kemény habbá és rásimítjuk a sütemény tetejére. Félbevágott eperszemekkel díszítjük.
Egy két órai pihentetés után szeleteljük.
Jó étvágyat!